Susret trećeg pretkola Evropske lige Sarajevo definitivno igra u Zenici

Fudbalski klub Sarajevo će susret trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu 8. avgustav s poraženim iz dvomeča BATE Borisov – Rosenborgv definitivno igrati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Kako je danas saopšteno, FK Sarajevo je u proteklim danima prikupio ponude za iznajmljivanje stadiona koji ispunjavaju uslove treće kategorije i nakon detaljne analize ponuđenih uslova, a uzimajući u obzir finansijske, organizacione i druge parametre, donesena je odluka da će susret biti odigran u Zenici.

Jedan od osnovnih razloga ovakve odluke, kako se navodi, jeste da su fiksni troškovi u drugoj ponudi bili trostruko veći od one zaprimljene od Fudbalskog kluba Čelik.

“Uprkos želji da se zbog logističkih troškova i potencijalnih prepreka za dolazak u Zenicu, navijačima omogući gledanje utakmice u njihovom gradu, u pregovorima za iznajmljivanje stadiona Grbavica naknadno je dodata i klauzula nemogućnosti korištenja južne tribine, što smanjuje kapacitet stadiona Grbavica za oko 3.000 mjesta, te niz drugih uslova koje FK Sarajevo ne želi prihvatiti”,navodi se u saopštenju na zvaničnoj internet stranici kluba.

U cilju stvaranja što je moguće bolje navijačke atmosfere, Fudbalski klub Sarajevo će kompletirati nekoliko aranžmana kako bi svi zainteresovani navijači mogli povoljno i bezbjedno podržati klub na ovoj utakmici u Zenici.

(Fena)