U Zaliku ukraden BMW, ukrao dva para tenisica u Deichmannu, uhvaćen sa heroinom i marihuanom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proteklog vikenda, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 16 krivičnih djela  (8 na području Mostara, po 2 na području Konjica 2 i Prozor-Rame, te po 1 na području Stoca, Jablanice, Čitluka i Neuma).

Registrovano je i 9 slučajeva remećenja javnog reda i mira (6 na području Mostara i po 1 na području Konjica, Prozor-Rame i Jablanice).. 

Dogodilo se i 26 saobraćajnih nesreća: (12 na području Mostara, 5 na području Čapljine, po 3 na području Stoca i Jablanice, 2 na području Konjica i 1 na području Neuma), u kojima je jedno je lice zadobilo teške tjelesne povrede, jedno lice povrede neutvrđenog stepena, a deset lica lake tjelesne povrede.

PS Mostar Centar je prijavljeno da je nepoznato muško muško lice otuđilo dva para tenisica iz TR Deichmann, te da pokušava pobjeći iz trgovačkog centra. Patrola policije zaustavila ga je i utvrdila da se radi o B. P. (1977.) iz Mostara. Kod njega su pronađene tenisice, koje su, uz potvrdu, vraćene u trgovinu. B. P. je lišen slobode, a o svemu je upoznata krim. policija.

U subotu oko 23,30 sati, patrola policije PS Čitluk je u ulici kneza Branimira u Čitluku kontrolisala M. O. (1978.) iz Čitluka, koji je dobrovoljno predao dva paketića sa sadržajem praškaste materije, koja izgledom asocira na opojnu drogu heroin i jedan paketić sa zeljastom materijom, koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. M. O. je lišen slobode, a o svemu je upoznat nadležni tužilac.

PU Mostar sinoć je S. D. prijavila da joj je tokom noći ukradeno vozilo BMW 520D GT, crne boje. Vozilo je bilo parkirano u naselju. Zalik, pored puta M17. Upoznata krim. policija, preduzete sve potrebne mjere, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

(NovaSloboda.ba)