Igor Nađ na Kajzerici likvidirao ženu s kojom je imao dijete i njenu porodicu

Prema neslužbenim podacima, počinilac šestorostrukog ubistva na zagrebačkoj Kajzerici je Igor Nađ, koji je prije nego što je sebi oduzeo život, ubio Maju Tojagić, s kojom je imao dijete, ali i njenog 10. godišnjeg sina iz ranije veze, roditelje, sestru i sestrinog partnera.

Iz izvora bliskih istrazi, saznaje se da je riječ o ocu Dragomiru Tojagiću, majci Filjki Tojagić, sestri Josipi Tojagić, Davoru Paušaku s kojim je Josipa bila u vezi, te Majinom 10.godišnjem Paolu, sinu iz bivše veze.

Ubiica je na životu ostavio jedino dijete koje je imao s Majom Toljagić i upravo je to, kako se doznaje, policiju dovelo do počinioca.

Načelnik zagrebačke policije Marko Rašić potvrdio je na konferenciji za novinare da je šestorostruki ubica i samoubica bio 36. godišnji taksist, rođen u Vukovaru, koji je imao zajedničko dijete s jednom od žrtava, prenosi Hina.

Rašić je izvijestio da je policija sinoć oko 21,30 primila nekoliko dojava da je u Cimermanovoj ulici došlo do upotrebe vatrenog oružja, a na mjestu događaja pronađeno je šest mrtvih osoba – dva muškarca, tri žene i jedno desetogodišnje dijete.

Počinioca je policija povezala s jednom od žrtava s kojom ima zajedničko dijete, koje je policija pronašla na mjestu zločina. Dijete je odvedeno na Hitnu pomoć, gdje je pregledano, nakon čega je zbrinuto u odgovarajućoj ustanovi, rekao je Rašić ne precizirajući starost djeteta, dok mediji navode da je riječ sedmomjesečnoj bebi.

“Motiv za sad nismo utvrdili. Uviđaj na mjestu samoubistva je završen, intenzivno kriminalističko istraživanje traje, pa ćemo vidjeti o čemu bi se moglo raditi”, rekao je Rašić.

Kazao je i kako se 36. godišnjak ubio oko 3,30 sati, nakon što ga policija pronašla na području Brezovice i pozvala ga na predaju.

Kako je kazao, nije bilo nikakvih informacija o prijetnjama ni dojava o porodičnom nasilju od strane počinioca prema nekoj od žrtava. Nađ nije bio evidentiran za počinjenje krivičnih djela, osim što je 2016. godine kažnjen zbog narušavanja javnog reda i mira na području zagrebačke Trešnjevke.

“Na mjestu počinjenja samoubistva, pronašli smo vatreno oružje, s kojim je samoubistvo izvršeno. Počinilac je od 2017. godine imao prebivalište kao i žrtve. Možemo potvrditi da je dijete jedne od žrtava i počinioca, a oružje ilegalno”, rekao je Rašić.

(Fena)