Asmir Muhadžer iz Sjenice pobjednik Festivala “Ilidža 2019”

Sinoć je u okviru Festivala narodne muzike Ilidža održana  “Takmičarska noć narodne muzike – Festival Ilidža 2019.“. Pobjednik je  Asmir Muhadžer iz Sjenice, koji je pjevao pjesmu “Jabuka”.

Sedamnaest takmičarskih numera koje je odabrala komisija za selekciju pjesama na osnovu konkursa, otpjevane su sinoćna sceni ilidžanskog festivala. Autori, aranžeri, tekstopisci i interpretatori iz regiona predstavili su se na najbolji način i pokazali da narodnu pjesmu nose u srcu i duši.

Mnogobrojna publika koja je i sinoć ispunila ljetnu pozornicu do posljednjeg mjesta bodrila je izvođače iz BiH i regiona, ali i uživala u 17 prekrasnih interpretacija.

Žiri u sastavu Ana Babić, Hanka Paldum, Armin Šaković, Mustafa Šantić, Ognjen Bomoštar, Fahrudin Pecikoza, Semir Cerić, Ivica Šarić i Nedžad Imamović imali su težak zadatak da odaberu najbolje u 5 pojedinačnih kategorija i ukupnog pobjednika.  

Pobjednička pjesma: Asmir Muhadžer pjevao je pjesmu “Jabuka”

Najbolji aranžman: Halid Hajduković

Najbolja muzika: Mujo Hodžić za pjesmu “Rano moja nepreboljena”

Najbolji tekst: Mujo Hodžić za pjesmu “Rano moja nepreboljena”

Najbolji izvođač: Sadik Hasanović

Nagrada publike: Namik Husnić

Pored takmičara, gosti u ovoj noći bili su Ljubica Berak, Semir Cerić Koke, Mustafa i Hamza Šantić, Nikolina Kovač. Oni su oduševili sve prisutne na Ilidži, ali i gledaoce ispred malih ekrana, koji su program pratili uživo putem Hayat TV-a.

Uz orkestar narodne muzike na čelu sa prof. Emirom Mejremićem i sve izvođače, ova noć je bila posebna za sve posjetioce na ljetnoj pozornici Ilidže.

Večeras je na programu revijalna noć „Velikani narodne muzike – Festivala Ilidža 2019″.

Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

(NovaSloboda.ba)