Modni novitet iz Grčke: Najomiljenija ljetna haljina

Ona očarava već u ormaru, igra se sa tijelom, lagana poput perja i izuzetno je tražena. Već popularna ljetna haljina ne dolazi iz neke velike modne kuće u Parizu, ili u New Yorku, već iz malog dizajnerskokog labela iz srce Atine.

U čemu je razlika? Mješavina prirodnih matrijala, žive boje i ručno izrađene šljokice u stilu Boho, budi praznično raspoloženje i omogućava da se u njoj sanja o plažama između Mikonosa i Kosa.

Devotion Twins: Ova haljina se već nalazi u samom vrhu želja za ljeto.

Potraga za savršenom ljetnom haljinom? Naravno, ima kraj, jer smo je našli kod grčkog labela Dewotion Twins. Nalazi se posvuda. Puni stranice instagrama, posvuda se može vidjeti, i ona dozvoljava da se u tunika haljinu sa šarenim geometrijskim mustrama iste sekunde zaljubimo.

Široka silueta i visokokvalitetna pamučna tkanina inspirisana je grčćkom prirodom, kulturom, arhitekturom, a vez odražava tradicionalno zanatstvo ove zemlje.

Volani na rukavima i suknji daju razigran i elegantan naglasak, kao i svijetle boje u rasponu od plave, crvene do neon ružičaste. Osim modela tunika, i ostali modeli iz kolekcije su apsolutno čarobni, naprimjer duga haljina, ili casual prsluci. Bilo kako bilo, lagani i prozirni omiljeni komadi u boho stilu odmah nas dovode u praznično raspoloženje i kući donose ljetni osjećaj.

(elle)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)