Adis Obad pojačava “Zmajeve”

Mostarska Sportska asocijacija “Dragons” svakodnevno podiže kvalitet u svim segmentima svog rada, a veliki broj noviteta pripremaju tokom ljetnog raspusta.

Uprava ”Zmajeva” u ljetnom periodu radi na projektima vezanim za sekcije u fudbalu, karateu i streljaštvu, ali i one vezane za infrastrukturu.

Pored radova na renoviranju dvorane za karate, desetak dana prije početka treninga dogovorena je saradnja sa legendom bh fudbala, nekadašnjim kapitenom FK Veleža Adisom Obadom. Tako je trenerski kadar koji su činili profesori sporta i vlasnici UEFA licence, Elvir Tabaković i Muhamed Kajan, pojačan sa popularnim Acom. Ambiciozni planovi “Zmajeva” su se svidjeli legendarnom napadaču Lokomotive, Veleža, Oberhauzena i Željezničara i pristao je da bude rukovodilac fudbalske sekcije i učitelj novim talentima sa Neretve o kojim će se sigurno citati u narednom periodu.

Upis novih članova i treninzi za novu sezonu u fudbalu počinju polovinom avgusta, dok karate sekcija startuje petnaestak dana kasnije.

Pored karatea i fudbala, u narednih nekoliko mjeseci će sa treniranjem krenuti i članovi sekcije u sportskom streljaštvu.

(NovaSloboda.ba)