U Moskvi uhapšeno 600 demonstranata

epaselect epa07744248 Russian riot police detain a participant during a liberal opposition protest in front of Moscow Mayor's office in Moscow, Russia, 27 July 2019. Opposition activists protest against decision of the Central Elections Commission to reject collected signatures in support of opposition candidates in Moscow City Duma campaign. Activists and protesters say that Russian election authorities are preventing opposition candidates from running in upcoming municipal elections for the Moscow City Duma, according to reports. EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije objavilo je da je moskovska policija privela 600 demonstranata na neprijavljenom okupljanju, na kome su bili neki od nezavisnih i opozicionih kandidata, koji nisu mogli da se kandiduju na izborima za Gradsko vijeće.

I nezavisna organizacija OVD-Info, koja je prvobitno objavila da je u subotu uhapšeno 311 demonstranata, u poslijepodnevnim satima je potvrdila da se radi o 600 ljudi, prenosi Anadolija.

Prethodne demonstracije zbog isključenja kandidata iz izbornog procesa rezultirale su hapšenjem gotovo 1.400 ljudi.

Demonstranti su planirali da marširaju duž Bulevarskog prstena koji zaobilazi centar Moskve i koji je popularno šetalište. Policija ih je upozoravala da će morati preduzeti predviđene mjere kako bi ih zaustavili.

(Fena)