Uhapšen muškarac iz Čajniča s oko 20 kilograma skanka u vozilu

Policija Republike Srpske jutros je uhapsila Nedeljka Rackovića (1975.) iz Čajniča, u čijem automobilu su pronašli gotovo 20 kilograma skanka.

Hapšenje je izvršeno u mjestu Krupac u Istočnoj Ilidži, a tržišna vrijednost oduzete droge je od 50.000 do 70.000 KM.

“Skank je otkriven u automobilu ‘renault’, kojim je upravljalo lice R. N., te su uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, izvršili pretres putničkog automobila i tom prilikom kod istog pronašli i oduzeli tri vreće, sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, ukupne mase 19,7 kilograma”, precizirao je na vanrednoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Uhapšeni će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, biti predat u nadležnost postupajućeg tužilaštva.

Šehovac je potvrdio da je akcija policije izvedena nakon prethodno prikupljenih operativnih informacija, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

(Fena)