Fudbal bez granica u srijedu na Kantarevcu

Fudbal bez granica / Football No Limits naziv je aktivnosti koji će se u srijedu, 7. avgusta, od 8 sati, održati na SC Kantarevac. Dobro došli na trening su svi zainteresovani dječaci i djevojčice, bez obzira da li su visoki ili niski, mršavi ili manje mršavi, koji treniraju ili ne treniraju, a imaju od 6 do 13 godina.

Grupa  volontera iz Italije, članovi nevladine udruge Ipsia Acli i grupa  volontera iz BiH, krenuli su u četvrtu sezonu Football No Limits.

Saradnja i prijateljstvo dugo više od 20 godina, zajednički rad, iskustvo i saradnja u mnogim projektima (kultura, sport, nauka, infrastruktura) doveli su do stvaranja projekta s posebnim izgledima u fudbalu.

Fudbal bez granica  ove godine počeo je iz Bosanske Krupe 27. jula i trajaće do 9. avgusta, kada će grupa stići u Mostar. “Giro” će posjetiti nekoliko mjesta u Bosni i Hercegovini

Cilj projekta nije tražiti male talente fudbala, već dokazati da je fudbal igra za sve i da svi mogu igrati i uživati.

Projekat ima zabavan, edukativni, radostan, veseo i drugačiji pristup fudbalskoj igri i sportu, uz puno raznolikosti, zabave i radosti.

Koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu Emir Sedić, voditelj projekta: Daniele Socciarelli, u organizaciji: Ipsia Acli.

Podršku projektu dali su Würth MODYF Italia, Fudbalski savez Italije i Ambasada Italije  u Bosni i Hercegovini.

(NovaSloboda.ba)