Ljetna škola “Bridging cultures” na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) i ove godine domaćin je ljetne škole pod nazivom “Bridging cultures – Spajanje kultura” u periodu od 6. do 15. avgusta.

Ovogodišnja ljetna škola okupila je 25 srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije. koji će biti dio interesantnog programa i brojnih aktivnosti.

Program ljetne škole obuhvata niz predavanja i interaktivnih radionica iz oblasti interkulturalnog razumijevanja kao što su: nenasilna i interkulturalna komunikacija, rasizam, kolonijalizam i orijentalizam, kao i posjete kulturno-istorijskim spomenicima u Mostaru i Sarajevu.

Voditelji radionica su sadašnji i bivši učenici UWC škola iz BiH, Italije, Kanade i Singapura, a u sklopu programa ljetne škole će se održati i predstavljanja kultura i tradicija učesnika programa u srijedu 14. avgusta sa početkom u 14 sati.

Ljetna škola se održava u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar), a podržana je od strane Ambasade Savezne Republike Njemačke u Sarajevu.

  1. Ć.

(NovaSloboda.ba)