Uhvaćen u krađi kozmetičkih preparata, marihuana sakrivena u odjeći

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PU Mostar juče se obratila radnica u trgovini DM u ulici kneza Branimira i prijavila da je uhvatila jedno lice u krađi kozmetičkih preparata. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, te je utvrđeno da se radi o S. S. (1961.) iz Mostara. Kozmetički preparati su vraćeni prijaviteljici, a nad izvršiocem je izvršena kriminalistička obrada, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

Sinoć oko 19 sati, patrola policije PU Konjic je u ulici Kolonija izvršila pregled lica B. N. (1997.) iz Konjica, koji je prilikom pregleda odjeće patroli dobrovoljno predao dvije pvc kesice sa sadržajem zeljaste tvari, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. B. N. je lišen slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada.

U protekla 24 sata, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 7 krivičnih djela (5 na području Mostara i po 1 na području Čapljine i Konjica), te 3 slučaja remećenja javnog reda i mira (2 na području Mostara i 1 na području Konjica).

Dogodilo se i 11 saobraćajnih nesreća (7 na području Mostara, 2 na području Konjica  i po 1 na području Čapljine i Čitluka), u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede .

Prema informaciji OC CZ HNK-a, na području Mostara (Bišće polje, Pasjak, ulica kralja Tomislava) gorio je otpad i nisko rastinje, a u Gornjoj Drežnici zapalile su se grede u štali.

Na području Čapljine (Peline, Tresana, Višići, Sjekoštak, Počitelj) gorila je trava, nisko rastinje i biljni otpad, a na Radimlji (kod separacije) izgorilo je 0,2 ha deponije smeća.

(NovaSloboda.ba)