Uhvaćen kradljivac u TR Konzum na Šemovcu

PU Mostar juče se obratila radnica TR Konzum u ulici Gojka.Vukovića u Mostaru i prijavila da je od strane nepoznatog muškog lica ukradena neutvrđena količina robe iz prodavnice. Oko 16,30 sati, radnica istog objekta, obratila se ponovo PU Mostar i prijavila da se u objektu nalazi lice koje je istog dana izvršilo krađu artikala. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije i lišili slobode lice inicijala B. P. (1977.), koji je priznao navedeno krivično djelo. O svemu je upoznat tužilac i Odjel krim. policije, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

U mjestu Ovčari, opština Konjic, juče se dogodila saobraćajna nesreća, u kojoj je učestvovao Z. N. (1995.) iz Sarajeva upravljajući motociklom marke „Suzuki“. Tom prilikom, on je zadobio teške tjelesne povrede.

Na području HNK-a registrovana su 4 krivična djela i 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira, a dogodilo se i 10 saobraćajnih nesreća, u kojima su 2 lica zadobila teže, a 3 lica lakše tjelesne povrede.

Sinoć u 22 sata, iz PU Mostar stigla prijava na postojanje neeksplodiranog ubojitog sredstva.

Prijava je proslijeđena Timu Mostar „A“ i službi za NUS pri FUCZ-e Sarajevo.

U protekla 24 sata, na području Mostara (Ortiješ, Busak, Miljkovići, Lakiševine, Rudnik) registrovani su požari, ui kojima je gorila trava, nisko rastinje i otpad.

U Višićima i Svitavi (Čapljina) gorio je biljni otpad i nisko rastinje, a u Čeharima (Jablanica) gorio je kontejner, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

(NovaSloboda.ba)