Perić: Nepostojanje Gradskog vijeća razlog haosa u Mostaru

Povjerenik Gradskog odbora SDP-a Mostar Zoran Perić istakao je na konferenciji za novinare u petak u Mostaru, kako će haos i anarhija u tom gradu biti sve veći dok god ne bude Gradskog vijeća, te da će to osjetiti svi stanovnici Mostara.

Perić je kazao kako je Gradsko vijeće ključna karika koja analizira sve probleme grada, donosi zaključke i smjernice, te kontroliše rad gradonačelnika i gradske administracije.

“Pojedinci iz nevladinog sektora imali su jak angažman u proteklom periodu prvenstveno oko Uborka i rada prečistača. Od njih smo dobili informaciju šta se događalo na sastanku kolegija gradonačelnika, gdje su jasno i glasno priznali da je stanje na prečistaču katastrofa, da prečistač radi bez dozvole za rad, da je period za probni rad isteklo, kao i da izvođača radova jednostavno nije briga šta se dalje događa, te da se komisija za tehnički prijem uopšte ne sastaje. Dakle jedno apsolutno bezvlašće, haos i anarhija vladaju u Mostaru, a razlog tome je nepostojanje Gradskog vijeća”, istakao je Perić.

Dodao je kako je s prečistačima povezana i deponija Uborak, na kojoj je, kako kaže, stanje katastrofalno baš kao i na prečistačima.

“Još nismo dobili informacije šta su utvrdile silne komisije koje su prošle kroz Grad Mostar, kao i koje su nepravilnosti u radu i mjere za otklanjanje tih nepravilnosti. Sve se nešto krije, a na kraju će se sve srušiti na glavu stanovnika ovog grada”, kazao je Perić.

(Fena)