Posljednje pripreme pred početak 25. Sarajevo Film Festivala

Ostalo je još svega šest dana do početka 25. Sarajevo Film Festivala, u toku su posljednje pripreme. Ispred Narodnog pozorišta postavljen je Festivalski trg a juče su postavljene i prepoznatljive zastavice sa znakom Sarajevo Film Festivala u Festivalskoj ulici.

Sarajevo Film Festival počinje u petak, 16. avgusta svjetskom premijerom filma SIN bosanskohercegovačke rediteljice Ines Tanović, koji će biti prikazan u Narodnom pozorištu te u Ljetnom kinu Raiffeisen. Publici će film u Ljetnom kinu Raiffeisen predstaviti ekipa filma predvođena rediteljicom, saopšteno je iz SFF-a.

Od početka puštanja u prodaju ulaznica, za filmove ovogodišnjeg Festivala vlada veliki interes publike. Ove godine, s obzirom da je u pitanju jubilarno izdanje festivala, povećano je zanimanje publike za sve filmske programe. Ukupno će biti prikazano rekordnih 270 filmova u 18 programa iz 56 zemalja. Čak 68 filmova zabilježit će svjetsku, a 12 međunarodnu premijeru. U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva su 53 filma.

Kupovinu ulaznica možete izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala te dolaskom u Glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru, koji je otvoren od 10 od 19 sati. Dana 11. i 12. avgusta Glavni Box Office će biti otvoren od 12 do 16 sati, od 13. do 15. avgusta od 10 do 19 sati. U vrijeme održavanja Festivala (16. – 23. avgusta), Glavni Box Office će biti otvoren od 8,30 do 22 sata.

25. Sarajevo Film Festivala održava se od 16. do 23. avgusta pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

(NovaSloboda.ba)