Otvoreni upisi u Mostar Rock School

Mostar Rock School pozivao je sve zainteresovane da se prijave u osmu programsku školsku godinu prilagođenu mladim polaznicima, a upisi traju do 31. avgusta ove godine.

Program Mostar Rock School osmišljen je s ciljem razvoja vještine muziciranja kod mladih osoba, ali je, takođe, osmišljen na način da približi mlade ljude s istim zanimanjem kako bi imali što veći izbor za međusobnu saradnju i stvaralaštvo, te se implementira u dvije smjene, zavisno o tome da li polaznici svoju redovnu nastavu u školama ili na fakultetu pohađaju u jutarnjem ili popodnevnom terminu.

Za razliku od koncepta obrazovanja usmjerenog prema poučavanju i predavaču, Mostar Rock School primjenjuje inovativne didaktičke metode, gdje je nastavni program usmjeren i prilagođen polazniku i samom procesu učenja.

Kroz redovnu sedmičnu individualnu nastavu, polaznici škole stiču i unaprjeđuju svoje znanje i muzičke vještine, a u sklopu ostalih školskih aktivnosti međusobno sarađuju, kreiraju bendove, nastupaju na školskim koncertima, te bivaju prepoznati i angažovani i na profesionalnom nivou.

Mostar Rock School nudi upise za bubnjeve, bass gitaru, gitaru, vokal, klavijature, saksofon, audioprodukciju, te kreativnu elektronsku produkciju.

Svi zainteresovani, bez obzira na to imaju li prethodno znanje ili ne, imaju mogućnost prijaviti se i proći kratku audiciju s predavačima Rock škole, te započeti svoje putovanje kroz svijet muzike i umjetnosti, zajedno uz podršku Mostar Rock Schoola.

Rock škola nudi potpuno opremljene prostorije za učenje i vježbanje moderne muzike, s visoko kvalitetnim instrumentima i ozvučenjem, a mjesečna članarina za pohađanje jednog instrumenta iznosi 30 KM, saopšteno je iz Mostar Rock Schoola.

Aktivnosti Rock škole Mostar podržava Ambasada Kraljevine Norveške, SIDA-Ambasada Švedske u Sarajevu, USAID-ov Program potpore marginalizovanim grupama i Grad Mostar, stoji u saopštenju.

(Fena)