Komšić: Bh. blok se uzalud nadao da ćemo popustiti na ANP-u

Politički predstavnici Bh. bloka (Naša stranka i SDP) uzaludno su se nadali da će Željko Komšić u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine odustati od dostavljanja Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), saopšteno je iz Komšićevog ureda.

Komšić podsjeća na pozive Bh. bloka da se u vezi s dostavljanjem ANP-a ne popušta, a javna je tajna, dodaje, da su iskreno priželjkivali političku pobjedu člana Predsjedništva Milorada Dodika koji “nepoštivanjem zakona i odluka bh. institucija te odbijanjem ANP-a blokira formiranje vlasti”.

“Iste političke figure koje do juče nisu znale razliku između Akcionog plana za članstvo (MAP) i ANP-a sada šute i kuju plan kako da nas, koji se zalažemo za poštivanje zakona i odluka institucija, optuže za neformiranje vlasti, što dovoljno govori o njihovoj dosljednosti”,ističe Komšić.

Ocijenio je da je to neviđen oblik političkog licemjerja opterećenog sujetama da se uopšte ne može pojmiti koliko je štetan po interese države Bosne i Hercegovine, saopšteno je danas iz Ureda člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

(Fena)