Musemić: Vjerujem u svoju ekipu, u fudbalu je sve moguće

Fudbaleri Sarajeva otputovali su jutros u Bjelorusiju, gdje će  sutra u Borisovu protiv ekipe Bate igrati revanš susret 3. kola kvalifikacija za Evropsku ligu.

Trener “bordo” tima Husref Musemić kazao je, pre polaska na Sarajevskom aerodromu, da se njegov tim nije predao, uprkos porazu u prvom susretu u Zenici (1:2).

“Vjerujem u svoju ekipu, a jučerašnji rezultati su pokazali da je u fudbalu sve moguće. Ubijeđen sam da možemo postići gol i ponoviti igru iz Zenice, iako nismo imali koncentracije i sreće u pojedinim trenucima. Moramo ih pokušati učiniti nervoznim i čekati momenat kada možemo napraviti adekvatan pritisak da napravimo šansu ili damo gol. Nećemo ih pustiti da prelagano igraju, jer imaju pozitivan rezultat, moramo u svakom trenutku pokušati izvršiti pritisak gdje možemo napraviti šansu”, kazao je Musemić.

Među putnicima je i povrijeđeni napadač Mersudin Ahmetović.

“Vidjećemo  hoće li početi susret, ali čisto sumnjam. Što se tiče promjena, možemo očekivati jednu, ostalo će biti isto. U taktičkom smislu. možda bude još jedno pomjeranje pozicije”, kazao je Musemić.

Prvotimac Sarajeva, Andrej Đokanović vjeruje da ekipa možemo proći u dalje takmičenje.

“Vjerovao sam i u Zenici da ćemo napraviti bolji rezultat, ali nismo imali dobru realizaciju,  nadam se da ćemo je popraviti i ostvariti cilj”, kazao je Đokanović.

Susret će biti odigran sutra od 19 sati na Borisov Areni.

(Fena)