Uhapšen osumnjičeni za napad u Philadelphiji, ranjeno šest policajaca

Američka policija saopćila je u četvrtak da je osumnjičeni za pucnjavu u sjevernom dijelu Philadelphije uhapšen nakon sedmosatnog sukoba, u kome je ranjeno šest policajaca.

Elitna jedinica američke policije SWAT ranije je oslobodila dvojicu policajaca, koji su bili zarobljeni u kući u Philadelphiji s naoružanim napadačem.

SWAT tim, takođe, je evakuisao osumnjičenike koje je policija uhapsila za vrijeme racije, a koji su isto bili zarobljeni u kući, rekla je policija. Jedinica SWAT je krenula u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvori vatru na policajce, koji su uručivali naloge za hapšenje radi droge u sjevernom dijelu Philadelphije, prenosi Reuters.

Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju. Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove porodice.

Policija je pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja, nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka. Pojavile su se i vijesti da je napadač direktno prenosio incident na Facebooku.

Lokalni mediji navode da je napadač imao snažno oružje i veliku količinu municije. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu, u kojima su napadači imali poluatomatske puške.

Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i niko nema povrede opasne po život.

Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu u srijedu naveče, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku.

(Fena)