“Ričard III” u Banja Luci

Danas Mostarski teatar mladih putuje u Banja Luku, gdje će sutra u okviru Vikenda aktivizma, što ga u Banja Luci organizuje Udruženje građana “Oštra nula”, izvesti predstavu “Ričard III”.

“Oštra Nula” je nevladina, neprofitna organizacija otvorenog tipa. Nastala je kao neformalna grupa građana u decembru 2009. godine, kao reakcija na neopravdana poskupljenja životnih namirnica i komunalnih usluga.

Udruženje je formalno registrovano u decembru 2010. godine i od tada djeluje kao Udruženje građana “Oštra Nula”. U udruženju se radi na dobrovoljnoj bazi, a članstvo je otvoreno za sve koji su zainteresovani.

Želimo promovisati koncept aktivnog građanina koji odgovorno učestvuje u političkim, društvenim i kulturnim procesima savremenog društva.

“Oštru Nulu” čine njena uprava i njeni članovi/volonteri. Član može da postane svaki građanin/ka koji svojim zalaganjem, aktivizmom ili idejama želi da poboljša situaciju u našoj državi.

Predstava se igra u nedelju, 18. avgusta u Socijalnom banjalučkom centru sa početkom u 11 sati. Predstava “Ričard III” rađena po Šekspiru priča je o nama i našim Ričardima sa jasnim stavom prema njima i pozivom na otpor i suprotstavljanje svim Ričardima oko nas.

(NovaSloboda.ba)