Djevojčica otrovana na brodu iz intenzivne njege premještena na odjel

Poboljšalo se zdravstveno stanje 14. godišnje djevojčice, koja je prije pet dana stradala zbog trovanja ugljen monoksidom (CO) na brodu na Hvaru, te je ona premještena iz Jedinice intenzivnog liječenja na odjel, na kome se zbog posljedica trovanja istim gasom liječi i njena majka.

“Djevojčica, stara 14 godina, koja je stradala zbog trovanja ugljen monoksidom, premještena je u subotu  na Odjel za endokrinologiju i neurologiju i sad je zajedno s majkom, koja je, takođe,stradala od toga trovanja, ali nije bila životno ugrožena,” potvrdila je u nedelju Hini pedijatrica Tatjana Ćatipović-Ardelić.

Po njenim riječima, petogodišnji dječak, koji je, takođe, stradao zbog trovanja ugljen monoksidom, još je na Jedinici intenzivnoga liječenja.

Zbog otrovanja ugljen monoksidom na brodu na Hvaru, 13. avgusta ove godine preminuo je 57. godišnji muškarac, a petoro ih je sa zdravstvenim poteškoćama prevezeno u splitski KBC, među kojima i dvoje životno ugrožene djece, koji su smješteni u Jedinicu intenzivnoga liječenja.

Svih šestoro stradalih na brodu na Hvaru italijanski su državljani.

(Fena)