Bandić donio odluku o kandidaturi za predsjednika Hrvatske, objaviće je u septembru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije u ponedeljak želio komentarisati medijske napise da neće u predsjedničku trku zbog narušena zdravlja, ponovivši svoju raniju najavu da će u septembru nešto reći “što će biti ugodno iznenađenje”.

“Ja ne znam šta su mediji objavili, ali znam što ću reći krajem septembra. Mogu vam samo reći da će biti ugodnih iznenađenja”, kazao je Bandić.

Potvrdio je da je odluka donesena, ali ponovio kako će tek u septembru reći koja je to odluka.

O kandidaturi zagrebačkog gradonačelnika počelo se špekulisati nakon što je na proslavi Oluje izjavio da je Hrvatskoj potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o sto i ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti, te da će u septembru nešto reći “nakon čega više ništa neće biti isto”, javila je Hina.

Večernji list u ponedeljak navodi tvrdnje izvora iz Bandićeva saborskog kluba poslanika, koji kaže kako je s njim razgovarao o trci za predsjedničke izbore i kako mu je gradonačelnik decidirano kazao da se ne namjerava upuštati u tu političku bitku zbog lošeg zdravlja.

Izvori iz Sabora kažu da u ovom trenutku ne znaju planira li Bandić stati iza nekoga od potencijalnih kandidata za predsjednika države. te ne isključuju mogućnost da je Bandićeva izjava u Kninu data zbog toga.

(Fena)