Predsjednik KO SDA HNK Edin Mušić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Bruce Bertona

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić primio je danas u oproštajnu posjetu Šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Ambasadora Bruce G. Bertona, s kojim je razgovarao o projektima i aktivnostima koje Misija OSCE-a u BiH realizovala u našoj zemlji, sa posebnim osvrtom na otvorene procese koji se vode na području Hercegovačko-neretvanskog kantona s ciljem jačanja vladavine prava i uspostave funkcionalnijeg sistema, saopšteno je iz KO SDA HNK-a.

Mušić je naglasio da je OSCE u posljednjih pet godina, od kada je Berton preuzeo dužnost bio izuzetno aktivan u BiH, kao i na prostoru Hercegovine, s vrlo korisnim inicijativama.

U otvorenom dijalogu o svim aktuelnim političkim procesima koji se vode u BiH, Mušić je iskazao spremnost SDA, kao i svoju ličnu opredjeljenost za rješavanje svih otvorenih pitanja, navodeći da je za pravična rješenja potrebna politička spremnost na kompromis svih strana u pregovorima, a ne isključivost i ekskluzivitet bilo koga.

Predsjednik KO SDA HNK izrazio je zahvalnost ambasadoru Bertonu za značajan doprinos uspješnoj saradnji na personalnom i institucionalnom nivou, te naglasio da će SDA nastaviti da pruža potpunu podršku OSCE-u na ovom prostoru.

Ambasador Berton zahvalio je Mušiću na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj veoma dobroj i profesionalnoj saradnji tokom realizacije projektnih aktivnosti, te izrazio želju da se ovakva saradnja nastavi i u budućnosti sa njegovim nasljednikom.

(NovaSloboda.ba)