Mušić sa načelnikom Istočnog Mostara obišao radove na regionalnom putu Zijemlje-Rujište

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH Edin Mušić, sa saradnicima, i načelnik opštine Istočni Mostar Božo Sjeran danas su, u pratnji Halida Spiljka, vodnika Inžinjerskog bataljona Oružanih snaga BiH, posjetili radove koji se izvode na rekonstrukciji regionalnog puta Zijemlje – Rujište, koji se prostire na području Grada Mostara i opštine Istočni Mostar u dužini od 5,6 kilometara.

Ovaj nekada lokalni put koji je bio značajno devastiran, dovršetkom radova dobiće sve karakteristike regionalnog puta.

Edin Mušić i načelnik Sjeran upoznali su sa dinamikom i kvalitetom radova koje izvode pripadnici Inžinjeriskog bataljona Oružanih snaga BiH. Mušić i Sjeran čestitali su pripadnicima Inžinjeriskog bataljona Oružanih snaga BiH na do sada izvedenim radovima, navodeći da je ovo veliki poduhvat, jer su radili u jako teškim uslovima uz visoke temperature.

„Završetkom predviđene rekonstrukcije puta, ovaj svojvrsni kružni prsten faktički će saobraćajno uvezati Blagaj-Mostar- Rujišta-Istočni Mostar i Nevesinje i bez sumnje će imati veliki značaj. Pored infrastukture koja je bila znatno zapuštena u ovoj zoni, ovaj put će povezivati ljude na širem području. Za lokolano stanovništvo ova dionica ima nemjerljiv značaj, jer je za njih jedin put kojim se mogu služiti. Našim kontinuiranim praćenjem dinamike radova i dolascima na teren iskazano je zanimanje, ali i značajna podrška za rekonstrukciju puta“, istakao je Mušić.

Radovi, koji su započeli 24. jula ove godine, izvodiće se 34 radna dana.

Halid Spiljak, koji je ispred Inžinjeriskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH komandir gradilišta, očekuje ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, da će radovi biti završeni u predviđenom roku do 10. septembra 2019. godine.

(NovaSloboda.ba)