Jedno lice poginulo u saobraćajnoj nesreći na Kvanju

U saobraćajnjoj nesreći na Kvanju, na putu Mostar-Stolac, koja se dogodila u petak oko 23 sata, jedno lice je poginulo, a dva lica su zadobila lakše tjelesne povrede, saopšteno je iz Operativnoga centra Civilne zaštite HNK-a.

Uz hitnu pomoć i policiju, na lice mjesta izišli su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, koji su pružili pomoć nastradalima.

U nesreći su učestvovali Škoda Octavia i Golf 3. Prema nezvaničnim informacijama, u sudaru je učestvovalo i treće vozilo, koje je, navodno, napustilo mjesto nesreće.

Prema riječima očevidaca, treće vozilo je i prouzrokovalo nesreću, jer je preticalo kolonu vozila. Nepoznato vozilo je otišlo u smjeru Bune.

Vozač Golfa je nastojao izbjeći direktan sudar sa trećim vozilom. Međutim, popeo se na ivičnjak, te ga je odbacilo na nadolazeću Škodu. Na licu mjesta su bila dva vozila hitne pomoći, a nastradale su izvlačili vatrogasci.

Nakon sudara, došlo je do požara na Golfu, te su ponovo morali intervenisati pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar. U pomoć su priskočili i drugi vozači, koji su se u tom trenutku zatekli na mjestu sudara.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, a prema prvim informacijama nastradala je osoba inicijala P. K.

U protekla 24 sata, na području Mostara (Tekija, Zagrebnačka ulica, brdo Hum, Rodoč, Ortiješ, Sjeverni logor, ulica Kralja Petra Krešimira 4, Bijeli Brijeg) registrovani su požari, u kojima je gorila trava, nisko rastinje i otpada.

U Grabovinama, Gnjilištima, Bjelavama. Dretelju i Trebižatu (Čapljina) gorila je trava, nisko rastinje i biljni otpad

Požar na planini Žaba (Neum) je i dalje aktivan. Vatrogasci nadziru požar.

Iz Civilne zaštite opštine Konjic stigla je prijava o postojanju  neeksplodiranog ubojitog sredstva. Prijava je proslijeđena timu Mostar „A“ i FUCZ Sarajevo.

Na području HNK-a registrovano je 6 krivičnih djela i 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira, a dogodilo se i 8saobraćajnih nesreća, u kojima je jedno lice poginulo, a dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

(NovaSloboda.ba)