Brojne aktivnosti eMTeeM-a za spas scene

Mostarski teatar mladih u nedelju, 25. avgusta nastupio je u Jablanici na Festivalu omladinske kulture i aktivizma PYAF sa predstavom “Maslinova grana” u režiji Amre Prutina. Sinošnje izvođenje bila je 106. ta repriza ove predstave, koja na ironizirajući način progovara o svim našim podjelama i životu u podijeljenim zajednicama iz vizure mladih ljudi. Naravno, mladi ljudi predstavom jasno i kažu šta žele i u kakvom društvu žele živjeti.

Prijem publike bio je odličan.

Već danas, ansambl eMTeeM-a putuje u Trebinje, gdje će u okviru programa Omladinskog pozorišnog kampa i festivala AGON u Domu mladih izvesti 23. reprizu predstave “Uspavanka za Mladenku”, koja govori na poetsko-dokumentarni način o strašnom zločinu iz 1993. godine koji se desio u selu Grabovica nadomak Mostara.

Odmah po povratku iz Trebinja, u utorak, 27. avgusta, na Memorijalnjoj sceni 2532, sa početkom u 20,30 sati, predstavom “Uspavanka za Mladenku” biće otvoren 44. Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike.

Paralelno sa ovim aktivnostima, u eMTeeM-u i oko njega odvija se prava drama za  spas Memorijalne scene 2532, jer do 31. avgusta treba uplatiti sve zaostale najamnine za prostor ili ga napustiti. Brojni prijatelji eMTeeM-a i građani Mostara daju značajan doprinos da se ovaj problem prevaziđe.

(NovaSloboda.ba)