Judašima Neretve četiri medalje na turniru u Kaštel Starom

Nakon kraće pauze u takmičenjima,, troje judaša mostarske Neretve nastupilo je proteklog vikenda na Međunarodnom judo turniru „Kaštela Open 2019“ u Kaštel Starom, na  kome je nastupilo preko 25 judo klubova iz Hrvatske, Njemačke, Češke, Holandije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije i Mađarske.

Judaši Neretve u Mostar su se vratili sa pet sjajnih medalje – osvojene su 3 zlatne, 1 srebrna i 1 bronzana medalja.

Zlatne medalje osvojili su:

  • Helena Čule -70 kg (U16)
  • Domagoj Jozeljić -73 kg (U16) i (U18)- 2 zlatne medalje

Srebrnu medalju osvojio je:

  • Srđan Ajvaz -90 kg (SEN)

Bronzanu medalju osvojila je:

  • Helena Čule -70 kg (U18)

Fantastičan nastup ovoga puta imao je Domagoj Jozeljić u dvije uzrasne katergoriji do 73 kg. Jozeljić je nastupio u uzrastu mlađih kadeta (U16) i u uzrastu kadeta (U18), gdje je imao sve pobjede i tako u obe kategorije slavio kao najuspješniji judaš osvojivši duplo zlato. Jednostavno, Jozeljić je dominirao na tatamiju i svaka borba trajala je manje od jedne minute.

Ni drugo dvoje predstavnika mostarske Neretve nisu bili ništa slabiji. Helena Čule je u uzrastu mlađih kadetkinja (U16) do 70 kg pomela svoju konkurenciju, osvojivši zlatnu medalju, dok je u starijem uzrastu (U18) osvojila bronzanu medalju.

Srđan Ajvaz nastupio je u kategoriji do 90 kg, ovoga puta u uzrastu seniora, gdje je bio, takođe, fantastičan. Sa dvije pobjede i jednim porazom osvajio je srebrnu medalju.

U ukupnom poretku po broju zlatnih medalja, JK Neretva je osvojio sjajno peto mjesto, dok je u ukupnom zbroju bodova mostarski klub osvojio ekipno sedmo mjesto sa samo tri takmičara.

„Veoma sam zadovoljan postignutim, jer biti među prvih pet u ukupnom poretku po broju osvojenih zlatnih medalja u ovakvoj konkurenciji i nije baš lako. Sa samo tri takmičara, ostvariti ovaj rezultat je više nego fantastično. Ako uzmemo u obzir da su i Jozeljić i Čule prva godina kadeta, gdje su njihovi sportski protivnici stariji i po dvije godine, a Ajvaz prva godina juniora i osvoji medalju u konkurenciji seniora, onda slobodno možemo reći kako su na pravom putu i kako im je ovo sigurno dodatna motivacija za više rada i truda“, ističe Majo Ćeško, trener kluba.

(NovaSloboda.ba)