Kod anđela dosta novog

Nedavno je objavljena vijest da se prestižni Victoria’s Secret Show ove godine neće održati i to prvi put u posljednje 24 godine.

Pored toga, iz ovog modnog diva poznatog po lansiranju linija seksi donjeg veša stižu nove, iznenađujuće vijesti.  Iako su nedavno demantovali vijest da će se slavnim anđelicama pridružiti prva transrodna manekenka Valentina Sampaio, to se, ipak, desilo.

Sljedeće iznenađenje u Victoria’s Secretu je da, nakon 15 godina, firmu napušta šef marketinga i glasnogovornik Ed Razek, zbog odlaska u penziju. Vijest o njegovom odlasku objavio je izvršni direktor firme Leslie H. Wexner.  Razek je u zadnje vrijeme bio često prozivan zbog kontroverznih odluka i izjava, a posebno je podigao prašinu kada je rekao da Victoria’s Secret ne bi trebao zaposliti transrodnu manekenku. Međutim, to se, ipak, desilo. Vijest o njegovom odlasku u penziju poklopila se isti dan kada su  objavili da su angažovali novu, transrodnu manekenku Valentinu Sampaio.

Vijest je potvrdila i sama, atraktivna 22. godišnja Brazilijanka na svom profilu na Instagramu, gdje je postavila fotografiju sa snimanja za novu kampanju Victoria’s Secreta. Pored toga, Valentina je u istoriju mode ušla i kao prvi transrodni model, koji se našao na naslovnici prestižnog modnog časopisa Vogue 2017. godine.

(thesun)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)