Ispred stadiona “Rajko Mitić”u Beogradu stavljen tenk iz Vukovara

Tenk T55 koji je koristila jugoslovenska vojska postavljen je jučeiza sjeverne tribine stadiona “Rajko Mitić” u Beogradu, uoči utakmice Crvene zvezde i Young Boysa iz Berna.

Kako prenose Večernje novosti u izdanju za utorak, na navijačkom sajtu kluba “RSB” objavljeno je da će taj tenk ostati na tom mjestu “trajno, kao simbol”.

T55 je iz vremena rata s početka ’90.h i nije u funkciji, a kako se na navijačkom saju navodi “poznat je slogan navijača da je proradila Zvezdina mašina, pa će tenk sada ispred sjeverne tribine simbolizovati taj poklič”.

Hrvatski Jutarnji list postavku ispred stadiona okarakterisao je kao “morbidnu provokaciju”, navodeći da su navijači Zvezde i ranije koristili motiv tenka kombinovan s transparentom, na kome je ćirilicom ispisano “Vukovar”, prenio je N1.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, u telefonskom razgovoru za N1, nije želio da komentariše da li klub stoji iza postavljanja tenka, a pojašnjenje nije dobijeno ni od generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića.

Iz tenka koji je postavljen kod stadiona sve je “izvađeno i zavareno, tako da liči” na tenkove koji su postavljeni na Malom Kalemegdanu kao eksponati Vojnog muzeja.

Pozivajući se na nezvanične informacije, Novosti pišu da je tenk navijačima poklonila “firma koja se bavi tim poslom”, a dopremljen je na šleperu i dizalica ga je postavila na plato.

(Fena)