Džumhur: Nisam u formi, ali želim odigrati dobro protiv Federera

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će igrati meč 2. kola US Opena protiv legendarnog Švicarca Rogera Federera.

Sarajlija je u karijeri dva puta igrao protiv Federera i oba puta ja poražen, a ovog puta želi pružiti nešto bolju partiju protiv trenutno trećeg igrača svijeta.

Džumhur, koji trenutno zauzima 99. mjesto ATP liste, u prvom kolu je savladao Francuza Elliota Benchetrita (227. ATP), a naglašava da je u tom duelu osjetio pritisak zbog loših partija i brojnih povreda koje su pratile njegovu sezonu.

“Već u prvom meču osjetio sam pritisak uzrokovan lošim stvarima koje me prate tokom sezone. Gubio sam samopouzdanje, a to je uzrokovalo i lošu formu”, rekao je Džumhur.

Teniser ističe da mu je godila promjena trenera, te da novi trener Petar Popović pozitivno utiče na njegovu igru.

“Možda neću imati najbolje rezultate odmah na početku, ali daću sebi vremena. Dobro nam ide, profesionalci smo i znamo čemu težimo. Iako trenutno nisam u dobroj formi, očekujem da će se to promijeniti do kraja godine”, izjavio je Džumhur.

Nada se dobroj partiji protiv Federera, jer u ovoj godini nije imao mnogo mečeva protiv renomiranih protivnika.

“Početkom godine sam igrao protiv Đokovića i Wawrinke. Protiv Federera sam igrao dva puta u karijeri i pružio dobre partije, ali ovaj put želim više od toga. Želim da igram dobro i ostvarim dobar rezultat. Ovo je meč u kome mogu da pokažem gdje sam trenutno i šta do kraja sezone mogu ostvariti”, objasnio je Džumhur.

Meč između Džumhura i Federera biće odigran danas iza 19 sati.

(Fena)