Najmlađa zvijezda Hollywooda

Još kao dijete fotografisala se za reklamne kampanje. Danas, Julia Butters ima deset godina i stekla je svjetsku slavu ulogom u novom filmu Quentina Tarantina „Bilo jednom u Hollywoodu“.

Butters, može se reći, u filmu igra samu sebe, dječiju zvijezdu, skoro zastražujuće perfekcije, a njen filmski partner je dobitnik Oscara, Leonardo DiCaprio. Privilegija mladosti.

Prije početke snimanja, mlada glumica je gledala samo jedan film sa DiCapriom, kao i jedno djelo od Tarantina (56). On ne pravi filmove za djecu, rekla je Butters u jednom intervjuu.

Režier joj je prije početka snimanja rekao da se prema njoj neće ophoditi kao prema djetetu, nego kao prema glumici, što joj se jako dopalo.

I stvarno, jednu scenu u kojoj DiCaprio udara Butters i obara je na zemlju, režiser je snimanje ponovio 25 puta. Ispod kostima je imala jastučiće za bokove i laktove, zaštitnu opremu klizača na ledu, a koordinator kaskadera joj je objasnio kako treba pasti, a da se pri tome ne povrijedi.

Usput, Butters još nije vidjela brutalno finale filma. U Njemačkoj, kao i mnogim drugim zemljama film „Once Upon a Time in Hollywood“ je označen oznakom, iznad 16, što znači da ga oni mlađi od toga ne mogu gledati u kinu.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)