Podijeljene školske torbe i pribor

Dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne pomoći i dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta danas su u Centru za socijalni rad Grada Mostara uručili su školske torbe i pribor učenicima iz socijalno ugroženih porodica s područja Grada Mostara.

Zdravka Marić, direktorica Centra za socijalni rad Mostar, u ime učenika i roditelja, zahvalila je Vladi i resornom Ministarstvu na donaciji.

Djecu, roditelje i zaposlene Centra, u ime Ministarstva zdravstva, rada i socijalne pomoći HNK, pozdravio je ministar Opsenica, ističući kako je dodjela školskih torbi i pribora aktivnost koja se provodi već duži niz godina.

”Vlada HNK-a, svjesna potreba učenika i roditelja, želi makar malo umanjiti njihove brige, te je nastavila dugogodišnju tradiciju nabavke školskih torbi i pribora”, kazao je ministar Opsenica, zaželjevši  svim učenicima, roditeljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima svako dobro u novoj školskoj godini.

Ministar Hadžović, pridruživši se željama za uspješan početak nove školske godine, kazao je kako će, pored danas dodijeljenih torba i pribora učenicima drugih razreda osnovnih škola koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica biti uručeni i udžbenici.

”U saradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, ove smo godine osigurali besplatne udžbenike za učenike drugih razreda osnovne škole koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Udžbenici će ih dočekati na školskim klupama već u ponedeljak, prvog dana škole”, kazao je ministar Hadžović.

Vlada HNK-a, putem Ministarstva zdravstva, rada i socijalne pomoći osigurala je nabavku hiljadu kompleta torbi i školskog pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica HNK-a, koje će ovih dana, putem centara za socijalni rad, biti podijeljene i u ostalim opštinama u HNK-u.

(NovaSloboda.ba)