Četvrti festivalski dan donosi četiri predstave

Sinoć, trećeg festivalskog dana desio se nesvakidašnji događaj. Predstava  teatra Glej, café Evropa Ljubljana, “Raspadajoči jaz v raspadajoči Evropi” igrana je dva puta zbog izuzetno velikog interesa publike. Iako je drugo izvođenje počelo u 22 sata, publika je strpljivo čekala i na kraju burnim aplauzom nagradila izvođače i autore predstave.

Četvrtog festivalskog dana je izuzetno bogat program. Publici se nude četiri predstave i to:

Memorijalna scena 2532 u 18 sati

DP Eko Art Bugojno

“3 x 21 ili Severinov san”

Memorijalna scena 2532 u 19 sati

DIS Pozorište mladih Banja Luka

“Zbilje i tajanstva”

Memorijalna scena 2532 u 20 sati

DIS – Pozorište mladih Banja Luka i Mostarski teatar mladih

“Dva i po međeda”

Memorijalna scena 2532 u 21,30 sati

DP Eko Art Bugojno

“Kut i ja”

Predstave “3 x 21 ili Severinov san”, “Zbilje i tajanstva i “Kut i ja” održavaju se u okviru SolidArt festivala.

Predstava “3 x 21 ili Severinov san” govori o osobama sa daunovim sindromom i njihovom uključivanju u društvo, a predstava “Zbilje i tajanstva” je namijenjena slabovidnim i slijepim osobama, ali i onima koji vide da bi razvili svoje shvatanje i razumijevanje svijeta u kojem žive i na druge načine.

Večerašnje izvođenje predstave “Dva i po međeda” je, nakon premijere u Banja Luci, druga premijera u Mostaru. Radi se o koprodukcijskoj predstavi DIS Pozorišta mladih iz Banja Luke i Mostarskog teatra mladih.

“Prisustvo publike na programima 44. Festivala autorske poetike više je od gledanja predstava, to je borba za spas eMTeeM-ove scene. Sutra ističe rok. Pomozite nam da ne odemo na ulicu”, ističu iz MTM-a.

(NovaSloboda.ba).