Koordinacija Srba: Sankcionisati prijetnje Srbima u Mostaru

Koordinacija Srba Mostar najoštrije osuđuje prijetnje upućene putem društvenih mreža svešteniku i pravoslavnim vjernicima, koji su se okupili 28. avgusta, u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju kod Mostara da proslave Veliku Gospojinu.

“Pozivamo nadležne institucije da adekvatno sankcionišu prijetnje upućene očigledno isključivo iz vjerske i nacionalne mržnje i obezbijede da se svi građani Mostara osjećaju sigurno i lagodno.

Žalosti nas šutnja organa vlasti u Gradu Mostaru, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Federaciji BiH, koji nisu osudili incident, prijetnje i govor mržnje iskazan prema pripadnicima srpskog naroda”, navodi se u saopštenju.

Iz Koordinacije Srba ističu kako srpska udruženja i organizacije koje djeluju na području Mostara kroz svoj rad i djelovanje nastoje maksimalno graditi zdrave i dobre odnose među svim narodima i građanima, te uvijek doprinijeti stabilizaciji i prosperitetu Mostara i svih njegovih građana.

“Stoga uvijek osuđujemo sve incidente koji dolaze od neodgovornih pojedinca ili grupa koje, nažalost, mogu stvoriti jako negativnu atmosferu i posljedice”, navodi se u saopštenju.

(Fena)