Rukovodstvo FK Sarajevo održalo hitan sastanak poslije debakla protiv Željezničara

Nakon teškog poraza u utakmici protiv gradskog rivala na Grbavici (5:2), rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo održalo je hitan sastanak, na kome se razgovaralo o aktuelnim temama o potencijalnim uzročnicima, kako su saopšteno iz sarajevske Titove 38b, oslabljene igre u posljednjem periodu.

“Na sastanku je iskazano nezadovoljstvo i razočarenje igrom i odnosom na terenu u utakmici protiv FK Željezničara, a u narednom periodu rukovodstvo će se posvetiti analizi svih slabih tačaka u radu sportskog segmenta FK Sarajevo, te preduzeti adekvatne korake da bi se ustanovila odgovornost za nastalu situaciju”, navodi se u sapštenju FK Sarajevo.

S analizom situacije i nalaženjem rješenja, upoznat je i predsjednik Nadzornog odbora Nguyen Hoai Nam , koji se trenutno nalazi u Sarajevu.

“Bez obzira na činjenicu što je određeni broj igrača u procesu oporavka od povreda, trenutni roster FK Sarajevo kojim raspolaže stručni štab ima dovoljan kapacitet i kvalitet da naivnost u igri i odsustvo motivacije i strasti nikako ne smiju biti prisutni, kao što je to bio slučaj u proteklom periodu”, stoji na kraju saopštenja FK Sarajevo.

(NovaSloboda.ba)