Herceg: Riješiti sva otvorena pitanja i formirati vlasti u HNK-u

Predsjednik Vlade HNK-a Nevenko Herceg ocijenio je u ponedeljak kako je potrebno riješiti sva otvorena pitanja i što prije formirati vlast u HNK-u.

Iako Vlada HNK-a i nakon prošlogodišnjih izbora uspješno, kao i do sada, nastavlja brojne projekte od interesa za građane, posljedice neformiranja vlasti u HNK-u, ipak, se osjete, kazao Herceg.

Dodao je kako zbog poteškoća u završetku konstituisanja Skupštine HNK-a mnoga bitna zakonska rješenja, poput izmjena i dopuna Zakona o zaštiti porodice s djecom čekaju usvajanje.

“Budući da su pred nama ozbiljni izazovi, posebno u području zdravstva, obrazovanja i sigurnosti, nadam se kako će se, kroz dijalog i kompromis, riješiti otvorena pitanja i što prije formirati vlast u HNK-u”, naglasio je županijski premijer.

Ustvrdio je kako Vlada pokušava naći dijalog sa zdravstvenim radnicima, koji traže nastavak provođenje kolektivnog ugovora, iznašla je rješenje za tehnološki višak prosvjetara, i u drugim područjima u stalnim je kontaktima i pregovorima sa sindikatima, kako bi se svi problemi riješili na dobrobit svih u ovom kantonu

“Uvjeren sam kako bi završetak formiranja vlasti bio dodatni podsticaj za nastavak pozitivnih trendova, koje je ova Vlada do sada postigla”, zaključio je Herceg, saopšteno je iz Ureda za informisanje HDZ-a BiH.

(Fena)