Troje poginulih u saobraćajnoj nesreći na autocesti u Vojvodini

Tri su osobe, od kojih jedno dijete, poginule u saobrfaćjnoj nesreći u ponedeljak oko 6 sati na autocesti Novi Sad – Horgoš, prema granici s Mađarskom, javili su regionalni mediji u Vojvodini.

Poginuli su putnici automobila austrijskih registracionih tablica, koji je zbog velike brzine podletio pod kamion, objavljeno je u izvještajima.

Zbog uviđaja kod mjesta Žednik saobraćaj je, na inače vrlo frekventnoj cesti, otežan.

Prema saznanjima portala Pink.rs, u udesu su učestvovali kamion iz Srbije i automobil bečkih registracionih oznaka.

Od početka godine do 5. avgusta, u saobraćjnim nesrećama u Srbiji poginulo je 292 ljudi, što je 19 više nego u istom periodu prošle godine, izjavili su nedavno u Agenciji za bezbjedn ost saobraćaja i istaknli da od 25. juna raste broj poginulih na srbijanskim cestama.

U junu je život izgubilo 55, a u julu 63 ljudi, što znači da je u julu, statistički gledano, svakog dana ginulo dvoje ljudi u saobraćaju, prenijeli su mediji.

Toekom ljeta se dogodi oko 40 posto od ukupnog broja saobraćajnijh nesreća u godini, a povećan rizik od nesreća u ljetnim mjesecima objašnjava se prisustvom većega broja vozila na cestama kroz Srbiju, posebno u tranzitnom saobraćaju, prenosi Hina.

(Fena)