Srpska kriminalna grupa kod Azora uhvaćena s 800 kilograma kokaina

Na osnovu operativnih podataka srpske policije, u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom oceanu zaplijenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, sačinjena pretežno od državljana Srbije, koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

Srbijanski MUP saopštio je da se radi o kokainu izuzetne čistoće, te da se vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje na oko 50 miliona eura.

Prema navodima direktor srbijanske policije Vladimira Rebića, nakon prikupljenih informacija da se organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije su informacije proslijedili španskim kolegama, koji su Atlantskom oceanu zaustavili jedrilicu, u kojoj je pronađen kokain.

Uhapšena su tri člana posade: državljanin Meksika, državljanin Rusije i državljanin Srbije, dok su istovremeno u Srbiji, zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšene dvije osobe iz Šida, a za jednom je raspisana potjernica.

U policijskim pretresima na četiri lokacije u Srbiji, policija je zaplijenila dokumentaciju vezanu za uplate i isplate i transfere novca osumnjičenima koji su uhapšeni na jedrilici, avionske karte, bilješke, memorijske kartice, više USB-a, mobilne telefone, kao i opremu i uređaje za neovlašteno audio i video snimanje, javila je RTS.

(Fena)