Kampanja o podizanju svijesti o dječjem raku u subotu u Mostaru

Kampanja “Zlatni septembar”, koja za cilj ima podizanje svijesti o svim aspektima borbe s dječjim rakom, u subotu, 7. septembra, na prvom spratu Mepas Malla, od 12 do 17 sati, stiže i u Mostar.

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” od 1. septembra u Sarajevu krenulo je s kampanjom Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječjem raku pod sloganima “Život poslije raka” i “Borba se nastavlja”.

Mostar se osvjetljenjem Starog Mosta u zlatnu boju i projekcijom zlatne vrpce već prve noći septembra priključio podizanju svijesti o dječjem raku, a poželjeće i dobrodošlicu Udruženju u sklopu ove kampanje.

Isto tako, u sklopu ove kampanje, u subotu će u Cinestaru Mostar premijerno biti prikazan i film “Velika bijela kuća” s početkom u 19 sati.

“Borba koju mališani oboljeli od raka prolaze sa svojim porodicama mukotrpna je, teška i duga, a nerijetko su nakon izlječenja prisutne i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. Upravo tokom ovog, nama bitnog mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i njihove porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja, te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice”, kazali su iz udruženja “Srce za djecu”.

(Fena)