Predstava „To“ otvara 70. sezonu u Narodnom pozorištu Mostar

Izvođenjem predstave „To“ autora Alije Isakovića, u režiji Ivana Lea Leme, u petak će biti otvorena 70. pozorišna sezona u Narodnom pozorištu Mostar. Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a s početkom u 20 sati.

Predstava se dešava tokom talačke krize, a radnja drame smještena je na periferiju grada u jednoj kafani ili krčmi u kojoj se nađu, kao u nekom socijalnom agregatu, polusvijeti ljudi koji su na društvenoj ljestvici nisko strukturisani, tramvajdžija, nosač, pjevačica, konobar, i protagonisti, tzv. općenito nazvani gost i brat. U prvi mah, čini se da je ovo drama o krvnoj osveti, ali uskoro na vidjelo izbija njen univerzalni karakter, gdje kafana predstavlja simboliku tamnice i zatočeništva ljudskog roda u njegovom životu.

Glumačku postavu čini ansambl NPM-a: Emir Spahić, Jasmin Krpo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Šerif Aljić, Mirsad Elezi i Goran Lozo. Scenografiju predstave potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, a muziku Zvonimir Dusper Dus.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati, te od 18 do 20 sati.