Restoran „Mio Pasto“ generalni sponzor KVS „Orka“

U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara juče je svečano potpisan ugovor o sponzorskoj saradnji između Kluba vodenih sportova „Orka“ i mostarskog restorana „Mio Pasto“. Potpisivanju ugovora prisustvovali su Damir Đedović, predsjednik KVS „Orka“, vlasnik restorana Zlatko Dužević, kao i predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara.

Iz „Orke“ su nam saopštili da će restoran „Mio Pasto“ biti generalni sponzor kluba u predstojećoj plivačkoj sezoni, te da će ova saradnja biti od velike pomoći u budućem radu kluba, te da će značajno doprinijeti u stvaranju boljih uvjeta za razvoj mladih plivača i postizanju još boljih rezultata.

Klub vodenih sportova „Orka“ je mladi mostarski sportski kolektiv, koji okuplja veliki broj djece i mladih sa područja cijele Hercegovine, u kratkom vremenskom periodu svog postojanja je izrastao u jedan od najboljih plivačkih klubova u našoj državi. Veliki broj državnih prvaka, državnih reprezentativaca, osvajača medalja na klupskim i reprezentativnim nastupima širom Europe, veoma kvalitetna škola plivanja, društveno angažirane aktivnosti i veliki broj humanitarnih akcija, ovaj su klub učinili kolektivom koji je postao prepoznatljiv u široj društvenoj zajednici.

Kako su nam naveli iz kluba, posebno im je drago što je njihov klub kroz svoj rad, angažman i rezultate koje postiže sve više prepoznat od strane lokalne sredine kao kolektiv koji može doprinijeti promociji i  prezentaciji lokalnih brendova, te se zato zahvaljuju restoranu „Mio Pasto“ na pruženoj ruci saradnje.

Zlatko Dužević, vlasnik restorana izrazio je zadovoljstvo što su u mogućnosti podržati klub koji je već dugi niz godina jedan od naprepoznatljivijih sportskih brendova u našem gradu, te kako je ovo sponzorstvo ujedno i ulaganje u razvoj mostarskog sporta i davanje doprinosa u stvaranju boljih uvjeta za bavljenje sportom djece i mladih u gradu Mostaru. Pozvao je i sve ostale privredne subjekte u gradu Mostaru i regiji da, u okviru svojih mogućnosti, pomognu i podrže zdrave sportske kolektive, te na taj način daju svoj doprinos u izgradnji i jačanju sporta u našem gradu.

Iz Sportskog saveza grada Mostara izrazili su svoje veliko zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora u njihovim prostorijama, te se nadaju da će primjer „Orke“ i restorana „Mio Pasto“ slijediti i drugi privredni subjekti, te na taj način i kroz ovaj vid saradnje i podrške lokalnim sportskim klubovima dati svoj doprinos unapređenju i razvoju mostarskog sporta.

(NovaSloboda.ba)