Taj čudesni svijet: Slike dana

Tokom proslave Dana nezavisnosti Indonezije, održana su bezbrojna takmičenja, u svemu i svačemu. Između ostalih, takmičenje u penjaju uz stubove. Glavna nagrada se nalazi na vrhu stuba, a manje vrijedne nalaze se niže. Stoga jedan takmičar pokušava da dohvati skupocjeni bicikl na samom vrhu stuba.

Švicarski pijanist Alain Roche izvodi svoju tačku sviranja na okomitom pijanu, koje u vazduh podiže jedan kran. Na slici je njegov koncert za piano i kran u mjestu Yverdon les Bains, glavnom gradu distrikta Jura-Nord vaudois, kantona Waadt u Švicarskoj.

Na proslavi obilježavanja 50 godina Woodstocka, jedan čovjek, kao da je ostao netaknut i nepromijenjen, iz one mase posjetilaca od prije pola vijeka, izronio je i krenuo kroz masu posjetilaca na jubilarnoj proslavi.

I u Indiji je obilježen Dan nezavisnosti, a na proslavi se pojavio jedan posjetilac, namazan blatom, sa indijskim zastavicama u rukama. Ostaje nejasno kakvu poruku nosi ručna testera na glavi?

Skoro da požari na drugim mjestima na svijetu, osim u Brazilu i Sibiru, i ne dolaze na naslovne strane medija. Na slici se vidi kanader, koji gasi šumski požar na grčkom ostrvu Euboa. Stotine vatrogasaca i dobrovoljaca učestvovali su u gašenju ovog požara.

Na svečanostima „Joyce Theater’s 2019 Ballet Festival“ u New Yorku, jedna balerina upravo se priprema za njen nastup.

Malo radosti za djecu Rohingya u izbjegličkom lampu u Bangladeshu, tokom Bajramskih dana,  donio je ovaj ringišpil.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)