Hadžović i Špago obišli škole u Domanovićima i Opličićima koje se obnavljaju

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a dr.sc. Rašid Hadžović sa zamjenikom predsjedavajućeg Skupštine HNK-a Šerifom Špagom, poslanicom u Skupštini HNK-a Merjem Šutom i predstavnicima lokalne vlasti obišao je područne škole u Domanovićima i Opličićima, koje su u završnoj fazi rekonstrukcije.

„Obnova škola u Domanovićima i Opličićima označena je kao jedna od prioritetnih škola u HNK-u za rekonstrukciju, te je kroz ovaj projekat ostvaren značajan pomak. Za obnovu područne škole u Domanovićima do sada je izdvojeno 530.000 KM, a za područnu školu u Opličićima 70.000 KM. Partneri na ovom projektu bili su UNDP i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke“, kazao je ministar Hadžović.

Dosadašnja rekonstrukcija zgrade podrazumijevala je obnovu fasade i krova, utopljavanje, a sada je u toku postavljanje led rasvjete, unutrašnjih otvora, grijanje, hlađenje. Kako je naglasio ministar Hadžović cilj ovakvog projekta je učenicima obezbijediti što kvalitetnije uslove za obrazovanje i sticanje novih znanja. U skladu sa dogovorom sa školskim odborima, partnerima na projektu i predstavnicima lokalne zajednice, očekuje se da učenici što prije sjednu u školske klupe i nastave s nastavnim procesom.

Ministar Hadžović je, takođe, istakao da su uspješni rezultati učenika najbolji motiv za osiguravanje što kvalitetnijeg sistema obrazovanja, te da će resorno Ministarstvo, kao i u proteklom periodu, nastojati da svim učenicima na području HNK-a obezbijedi sigurne i kvalitetne uslove za  obrazovanje.

(NovaSloboda.ba)