Hrvatska glazba Mostar organizuje Školu glazbe

I ove godine, Hrvatska glazba Mostar organizuje Školu glazbe za mlade, projekat koji traje godinama unutar orkestra, a podstiče duh kulturno-glazbenog amaterizma. Svi mladi koji su zainteresovani za učenje sviranja duhačkih instrumenata i udaraljki, to imaju priliku naučiti u Hrvatskoj glazbi Mostar.

Osim što ćete u Glazbi naučiti svirati, imaćete priliku upoznati mlade ljude koji su godinama dio orkestra, zajedno provode slobodno vrijeme, putuju, organizuaju razna druženja i slično. Postaćete dio velike glazbene obitelji koja godišnje ima nekoliko stalnih nastupa/koncerata i moći učestvovati na svim važnijim događajima u našem gradu, stoji u pozivu Hrvatske glazbe.

“Uistinu je jedinstvena prilika za mlade da nauče notalno sviranje duhačkih instrumenata, koje nemaju priliku naučiti u okruženju, kao što su udaraljke, truba, trombon, tenor eufonij, bariton eufonij, korna. Broj je polaznika ograničen zbog dostupnih instrumenata. Svi polaznici instrumente dobivaju na korištenje od Glazbe”, poručuju iz Uprave Hrvatske glazbe Mostar.

Hrvatska glazba Mostar najstariji je duhački orkestar u Bosni i Hercegovini. Osnovana je 1889. godine i ove godine slavi 130. godišnjicu postojanja.

(NovaSloboda.ba)