Japanska ICA poklonila kimona mostarskim judo klubovima

Zahvaljujući uspješnoj saradnji Sportskog saveza Grada Mostara i Japanske agencije za međunarodnu saradnju – JICA, danas je u prostorijama Saveza upriličine dodjela poklon kimona za judo klubove sa područja Mostara.

Ovo je još jedan u nizu od zajedničkih uspješnih projekata JICE i Saveza. Već ranije, kroz ovu saradnju treneri iz Mostara uzeli su učešće na judo edukaciji u Japanu, dok je sredinom februara ove godine organizovan seminar za judo trenere u saradnji sa Judo savezom BiH. Učešće na seminaru je uzelo 50 trenera iz klubova sa područja Bosne i Hercegovine, dok je seminar vodio profesor Kenji Mitsumoto (kodokan, majstor judoa, crni pojas 7.dan), ionostrani predavač NPO “Solidarnost Međunarodne Judo Edukacije” (Član Judo saveza Japana, bivši profesor Odsjeka za fizičko vaspitanje Tokai Univerziteta, judo trener na Tokai Univerzitetu).

Kimona je, u ime JICE uručila koordinatorica JICA projekta Tsuji Yasuko, dok su kimona preuzeli predstavnici JK Mostar, JK Hercegovac, JK Borsa i JK Neretva.

Kimona su poklon  NPO  “Solidarnost Međunarodne Judo Edukacije” iz Japana.

(NovaSloboda.ba)