BHBroadway: Moja pjesma u pozorištima širom BiH!

Ambasada SAD u BiH najavljuje nastavak veoma uspješnog projekta “BH Broadway”. I ove godine, ambasada i tim američkih umjetnika okupili su mlade, izuzetno talentovne umjetnike iz BiH i Srbije, koji su naporno radili na produkciji i postavci kabarea BHBroadway – Moja pjesma!

Radeći sa svojim američkim kolegama, ovi mladi umjetnici odabrali su pjesme iz poznatih brodvejskih mjuzikla i kroz njih, u svojevrsnoj intimnoj ispovijesti, publici će ispričati svoje vlastite priče.

“Ne propustite priliku da, kroz kabare BHBroadway – Moja pjesma, uživate u bh. umjetničkoj perspektivi jedne tipično američke umjetničke forme kao što je brodvejski mjuzikl”, poručju iz Ambasadae SAD u BiH..

Premijera predstave će se održati u Kamernom teatru 55 u Sarajevu 12. septembra, a nakon toga i u Prijedoru, Mostaru i Trebinju.

Uloge: Sanjin Arnautović, Nemanja Bajić, Nedim Džinović, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Srđan Knjeginjić, Marko Mirković, Aida Mušanović-Arsić, Sofija Ristić, Ana-Marija Tomić, Marko Vujević, Nikolina Vujić.

Umjetnički tim: Aaron Thilenje umjetnički direktor u Marriott teatru u Čikagu, Ilinois.  Ryan T. Nelson (muzički direktor) je predavač Muzičkog teatra na Školi za komunikacije Northwestern univerziteta i muzički direktor na Northwesternovom Virginia Wadsworth Wirtz centru za scenske umjetnosti.

(NovaSloboda.ba)