“Mačak u čizmama” otvara novu sezonu u Pozorištu lutaka Mostar

Pozorište lutaka u Mostaru otvoriće novu pozorišnu sezonu u nedelju, 15. septembra, u 11 sati, izvođenjem predstave “Mačak u čizmama”, u režiji Elzbiete Eysimont.

Predstava je nastala prema poznatoj bajci francuskog pisca Charlesa Perraulta, a kreator lutaka i scenografije je poznati bugarski umjetnik Ivan Conev.

Lutke je izradila Ivanka Getova, a u predstavi igraju Diana Ondelj Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš, dok će Nedžada Maksumića ovoga puta zamijeniti mladi kolega Igor Vidačković.

Ova predstava, dobitnica nagrada na mnogim lutkarskim festivalima, namijenjena je djeci uzrasta od četiri do deset godina. U njoj se promućurni i vješti Mačak, uprkos mnogim problemima, uspijeva izboriti da njegov gazda, siromašni mlinarov sin, postane bogati i priznati Markiz Karabas, te na kraju uspije oženiti princezu, kraljevu kći.

Na tom neizvjesnom putu, pobjeđuju i strašnog Ljudoždera, čarobnjaka koga prevare i natjeraju da se pretvori u miša, koga lukavi Mačak tada pojede i tako on i njegov gospodar postaju vlasnici golemog i bogatog dvorca i svih Ljudožderovih imanja, saopšteno je iz Pozorišta lutaka.

(Fena)