Kod trojice pronađena droga

Patrola policije je, proteklog vikenda, radeći po akciji „Počela je školska godina“, u blizini Osnovne škole Ilići, uočila vozilo „Peugeot“, te ga pokušala zaustaviti. Vozač se oglušio na naredbu patrole policije i krenuo je u bijeg lokalnim putem prema Žovnici, gdje ga je patrola policije sustigla. Utvrđeno je da se radi o D. L. (1994.) iz Mostara, koji je tom prilikom pripadnicima policije predao vrećicu sa bijelom praškastom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu . Isti je lišen slobode, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

Patrola policije je u naselju Miljkovići, prilikom obavljanja redovnih posloiva, poredputa primijetila muško lice kako stoji. Prilikom legitimisanja, utvrđeno je da se radi o M. O. (1978.) iz Čitluka, koji je tom prilikom predao patroli policije prozirnu vrećicu, u kojoj se nalazila neutvrđena količina praškaste materije, koja izgledom asocira na heroin. Lice lišeno slobode i zadržano radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužilac.

U mjestu Čelebići, opština Konjic, policijska patrola zaustavila je i kontrolisala vozilo marke „VW Golf II“, kojim je upravljao P. S.(1987.). Prilikom kontrole, on je dobrovoljno predao jedan smotuljak u pvc foliji sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“. O svemu je upoznat Odjel kriminalističke policije i tužilac.

Na Putu za Podveležje juče su gorila drva za ogrijev, a u Kočinama, Barama, Kosoru, na Gubavici i Bišća polju gorila je trava i nisko rastinje, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

Na tri lokacije na Bivoljem brdu gorila je šuma, trava i nisko rastinje, dok je u Služnju (Čitluk) gorila trava i nisko rastinje.

(NovaSloboda.ba)