Počinje upis u Mostarske mažoretkinje

Mostarske mažoretkinje jedan su od  plesno- sportskih kolektiva grada Mostara koji uistinu svojim članicama pruža mnogo toga. Mnogi ih zovu „Živi simboli grada Mostara“, a kroz  24 godine uspješnog rada dokazale  suda su kolektiv koji je ne samo postao simbol grada Mostara, nego i simboli jednih od najprepoznatljivijih mažoret  ekipa u Evropi.

Osvajačice su brojnih nagrada i priznanja, zatim brojnih titula, kako državnih tako i evropskih prvaka, te se svake godine u naš Mostar vraćaju sa izuzetnim rezultatima  sa svih takmičenja na kojima se pojave.

Osim brojnih atraktivnih nastupa, humanitarnih,protokolarnih, nastupa na svim najvećim manifestacijama u Mosatru, kako kulturnim, sportskim i mnogim drugim i takmičenjima, mažoretkinje su stalne gošće prestižnih evropskih festivala i smotri, a svake godine, tokom velikih evropskih turneja, posjete po nekoliko poznatih evropskih središta.

Ove godine su dva puta gostovale na velikim evropskim turnejama u Francuskoj, te posjetile Salzburg (Austrija), Brisel (Belgija) i Stuttgart (Njemačka).

Osim toga, su gostovali na brojnim festivalima  u regiji-Kotorski međunarodni ljetni  karneval, zatim festival „Kaj su jeli naši stari“u Vrbovcu, na otvaranju ljetne turističke sezone na ostrvuKrku.

U ovoj sedmici započeli su još jednu plesnu sezonu, a na svakom početku sezone kreće i redovni upis novih članica za sezonu 2019/2020 .

Tim povodom, pozivaju sve zainteresovane djevojčice i djevojke da  dođu i postanu “živi simbol grada Mostara”.

Upis  će se održavati kroz cijeli septembar.

Sve zainteresovane članice mogu nam se obratiti putem službene Facebook stranice https://www.facebook.com/MostarskeMazoretkinjeBosnaiHercegovina/ , službene Instagram stranice mostarske_mazoretkinje, e-maila mostarmajorettes@gmail.com ili na broj 063 316 529 .

Na upis se mogu odazvati djevojke i djevojčice uzrasta  od 5 godina  pa do 18 godina.

(NovaSloboda.ba)