“Presuda…” za kiriju

U utorak 17. septembra 2019. godine na Memorijalnoj sceni 2632, sa početkom u 20 sati, Mostarski teatar mladih po 62.put predstavlja publici svjedočanstvo o razlozima svog stradanja i razlozima zbog kojih je u 46. toj godini svog postojanja još uvijek u egzilu u gradu u kome djeluje i čije ime nosi i pronosi scenama Svijeta.

“Presuda: Tiha likvidacija” autorski je projekat Seada Đulića, u kome autor, bez dlake na , otvoreno govori o životu eMTeeM – a, ali i o vlastitom, ne štedeći nikog i ništa. Svjedočanstvo je to o pedesetogodišnjoj borbi za opstanak, o borbi za pravo na svoje mišljenje i borbi za različitost.

Istovremeno, svjedočanstvo je to i o brojnim lijepim događanjima, koji su eMTeeM učinili drugačijim i samo sebi sličnim teatrom.

Ulaz na predstavu je dobrovoljni prilog za spas Memorijalne scene 2532, koja za eMTeeM znači život. Ljetošnja kriza je, zahvaljujući brojnim prijateljima i njihovoj pomoći, riješena, ali problem finansiranja eMTeeM – a i plaćanja kirije je konstantno prisutan i akcija je do tada stalna.

Ovo izvođenje je i svojevrsna generalna proba pred skorašnje gostovanje u Beogradu.

(NovaSloboda.ba)