U Tužilaštvu BiH održan sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma

U Tužilaštvu BiH održan je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, kojim je predsjedavala glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić.

Na sastanku su učestvovali direktori i dužnosnici državnih i entitetskih policijskih agencija, kao i Brčko Distrikta BiH, zatim dužnosnici tužilaštavaa BiH, entiteta i Brčko Distrikta, kao i bezbjedonosnih agencija i agencija za provođenje zakona.

Centralne teme sastanka odnosile su se na analizu situacije u vezi povratka državljana BiH sa stranih ratišta, te njihovog prihvatanja i procesuiranja u BiH, kao i budućih koraka i aktivnosti koje će preduzeti agencije za provođenje zakona, a koje su nužne za realizaciju ovog procesa.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i bezbjedonosnim agencijama iz BiH i inostranstva, nastavlja preduzimati intenzivne aktivnosti na otkrivanju, spriječavanju i procesuiranju krivičnih djela terorizma, u kojima sve institucije učestvuju u skladu sa svojim nadležnostima, što je i stav Udarne grupe, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)